Låt det negativa gå förbi

Sök efter det positiva som finns i det till synes negativa

Livet består av en rad oförutsedda händelser. Vi vill gärna tro att vi har makt över det som sker, men egentligen har vi nog bara makt över hur vi väljer att se på det som sker. Vi kan inte kontrollera hur de människor vi möter ska bete sig, om bussen ska komma i tid eller om det aldrig någonsin ska få snöa mer. Vissa dagar skiner solen och människor är glada, andra dagar är det slask upp till knäna och någon låter sitt dåliga humör spilla ut över din dag. Det enda vi egentligen har makt över är vilken typ av inverkan vi själva vill ha på vår omgivning. Negativa upplevelser kommer oundvikligen att komma i vår väg, men det är upp till oss själva om vi vill låta den negativa energin få fäste eller om vi låter den gå förbi.

Vad ser du: Det taggiga eller det vackra?

En klok person, som jag ser mycket upp till, gav mig idag rådet att för varje negativ upplevelse skapa två positiva. På så sätt spelar det ingen roll hur besvärligt livet är, för det är alltid du själv som bestämmer kursen. Vi kan skapa positiva upplevelser antingen genom att ändra hur vi ser på det som redan skett eller så kan vi aktivt skapa nya händelser och skicka ut positiv energi i världen. Låt inte vad du inte kan råda över, få bestämma hur resten av din dag ska vara. När någon är otrevlig mot dig, låt det inte dra ned ditt humör så att du är otrevlig mot någon annan. Bidra inte till negativa trender utan skapa nya positiva. Dras inte med i den negativa spiralen, utan var en strand av positivitet, som bryter negativa vågor.

”Glädje är inte något som ramlar över oss, utan resultatet av ett medvetet sätt att leva” – R. Foster

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s